Reiki

Wat is Reiki

Bij Reiki wordt er met handoplegging universele energie doorgegeven. De letterlijke vertaling van het Japanse woord Reiki is liefdes energie, vaker levens energie genoemd. Iedereen beschikt over een zelfhelend vermogen. Zo heelt een klein wondje op ons lichaam vanzelf. Door hier Reiki op toe te passen zal het zelfherstellend vermogen worden ondersteund en zal het sneller helen. 

Het doorgeven van energie uit het Universum aan jou klinkt misschien voor sommige van zweverig, maar dat is wel wat ik tijdens een Reiki behandeling doe.

Reiki zoekt de oorzaak

Door allerlei omstandigheden, overtuigingen en blokkades raken wij als mens steeds verder van onze kern af. We leren leven alleen nog vanuit ons hoofd en niet meer vanuit ons gevoel. Emoties duwen we weg en uiteindelijk kan er disbalans ontstaan. Deze disbalans is dan niet alleen op lichamelijk vlak maar op alle elementen van het menselijk lichaam, te weten:
Fysiek, Emotioneel, Energetisch, Mentaal en Spiritueel.

Maar al te vaak weten we zelfs niet meer te benoemen wat het nou precies is dat ons ongemak geeft. We weten alleen dat we ons “niet goed” voelen. voor een Reiki behandeling is dit geen probleem, Reiki gaat altijd daar heen waar het nodig is. De Reiki stroomt ongeveer een half uur en zal dan nog zo’n 48 uur doorwerken.

Ons zelfhelend vermogen

Reiki zorgt ervoor dat de verbinding met de universele energie hersteld wordt. De Reiki kan je helpen de energie weer vrij, dus zonder blokkades, te laten stromen. Je zelfhelend vermogen wordt gestimuleerd en op alle elementen vind herstel plaats. 

Dit alles door de eenvoudige methode die Reiki is: met handopleggingen en eventueel met ondersteunend gebruik van geleide meditatie en essentiële oliën. Hoe sterker de energie is die wordt doorgegeven, hoe meer balans je kunt bereiken. Reiki gaat dus verder dan alleen de klacht die aan de oppervlakte ligt, maar benadert juist de oorzaak ervan en kan op die manier helend werken en rust en ontspanning brengen.

Wanneer Reiki

Fysieke klachten, zoals:

 • Hoofdpijn
 • Nek- en/of rugklachten
 • Oorpijn
 • Buikpijn
 • Misselijkheid
 • Klachten in benen, voeten en heupen
 • Klachten in handen, polsen en armen
 • Maag- en darmkrampen
 • Vermoeidheid
 • Blessures

Mentale klachten, zoals:

 • Overspannenheid, burn-out
 • Depressie
 • Slapeloosheid
 • Verdriet
 • Laag zelfvertrouwen
 • Angsten
 • Concentratieproblemen
 • Boosheid
 • Rouwverwerking

Maar ook ter ondersteuning van Spirituele ontwikkeling

Reiki bij de Inspiratie

Iedereen die Reiki behandelingen geeft, doet dit op zijn/haar eigen manier. Een manier die bij diegene past en daardoor het meest krachtig is. Door als Reiki Therapeut dichtbij mezelf te blijven, stroomt de energie het allerbeste.

Reiki werkt door middel van handopleggingen of als je dat niet fijn vind dan werk ik met nèt boven je lichaam.

Omdat ik volledig intuïtief werk, ik pas toe wat er op dat moment het beste voelt, kunnen we starten met een kleine meditatie om even helemaal in het moment te landen. De kruidenthee staat altijd klaar en na de behandeling ontvang je een kleine tarotlegging die een inzicht of boodschap geeft die je op dat moment nodig hebt.

Je kunt bij mij terecht voor een Reiki behandeling in mijn praktijk in Sevenum.
De duur van een Reiki behandeling is ruim 75 minuten (dit kan verschillen omdat ik intuïtief werk)

De investering in jezelf bedraagt € 65,-
Dit is inclusief vitaliserend water of kruidenthee, kleine kaartlegging en intuïtief samengestelde olie-roller.

Daarnaast geef ik ook Reiki behandelingen op afstand. Vanuit de comfort van je eigen huis maakt afstand niet uit. Op een afgesproken moment hebben wij online contact waarna ik afstem op jouw energie en de Reiki op afstand inzet. Aansluitend bespreken we de behandeling na en ontvang je van mij nog een afrondende Tarot of Orakelkaart. De investering in jezelf bedraagt hier € 55,- 

Je kunt jouw online reading of bezoek aan de praktijk inplannen door HIER te klikken of door een bericht te sturen via de WHATSAPP-knop rechts onder in je scherm.

Let op! Ik geef geen reiki behandeling bij mensen die:
* Een Pacemaker hebben
* Een transplantatie hebben gehad
* Een bepaalde dosis medicatie slikken

Waarom? Reiki kan het ritme van je pacemaker veranderen. Reiki werkt weerstand verhogend en daardoor kan bij een transplantatie het orgaan worden afgestoten. Daarnaast wordt er vaak anti storingsmedicatie geslikt om het orgaan lichamelijk te accepteren. En betreffende andere medicatie: soms is het van belang dat een bepaald medicijn in een specifieke hoeveel in het bloed aanwezig is. Reiki kan ervoor zorgen dat het sneller wordt afgebroken waardoor de waardes veranderen.

In alle gevallen ben je hier zelf verantwoordelijk voor. Onthoud dat reiki geen wondermiddel is maar een alternatieve geneeswijze. Raadpleeg bij twijfel altijd een arts.