Paardencoaching

Paarden zijn onze spiegels. Zij laten zonder oordeel zien welke spanningen of blokkades je mag loslaten.

Mensen zijn meester in het vastzetten van spanningen in het lichaam. Deze zijn ontstaan bij emotionele of tragische gebeurtenissen maar ook bij overtuigingen die we meekrijgen. Wij geven de spanningen graag “een plekje” en doorleven ze niet. Dan vloeien ze niet weg maar worden vastgezet in het lichaam. Deze spanningen worden dan opgeslagen op celniveau, daar blijven ze zolang we er niet mee doen.

Onbewust ervaren we in de loop van ons leven de invloed van wat is vastgezet. We vinden het moeilijk om bepaalde beslissingen te nemen, acties uit te voeren of gewoontes los te laten. Maar al te vaak zijn we ons niet bewust waarom we tegen dergelijke belemmeringen aanlopen. We weten niet hoe het komt dat we steeds weer vastlopen. Nieuwe spanningen die daar bij ontstaan slaan we vaak ook weer op. Lang kan dat goed gaan, totdat ons lichaam op een moment duidelijk laat merken dat niet meer gaat. Vaak uit zich dat in lichamelijke klachten en uiteindelijk in een burn-out of depressie. 

Paardencoaching is een prachtige tool om in te zetten. Niet alleen als de burn-out of depressie al daar is maar juist ook eerder. Als je merkt dat je begint vast te lopen op bepaalde aspecten in je leven is het tijd om aan jezelf te schenken.

Hoe het werkt

Paarden zijn kuddedieren, ze zijn afhankelijk van elkaar om te overleven. Als vluchtdier zijn ze continu bezig met het scannen van hun omgeving. In een kudde is het belangrijk om te weten dat alle dieren gezond zijn, ze moeten tenslotte wel mee kunnen vluchten als het nodig is. Op het moment dat een van de kuddegenoten zich niet goed voelt zullen paarden er alles aan doen om te helpen. Ze zullen hem beschermen en spanningen overnemen. in tegenstelling tot mensen houden paarden spanningen niet vast, zij laten ze direct weer los door bijvoorbeeld te gapen of te rollen. 

Deze natuurlijke eigenschappen passen we toe bij paardencoaching. Zodra jij samen met een van onze paarden in de weide staat ziet het paard jou als kuddegenoot. Voor hen maakt het geen verschil dat jij maar op 2 benen staat. Het scannen van jou is het eerste wat het paard zal doen om te weten wat voor vlees hij in de kuip heeft. De blokkades die jij hebt zal het paard direct opmerken en gaan spiegelen.

Ik ben er om te vertalen wat het paard laat zien en mij daar ook energetisch bij aangeeft. Op spiritueel vlak krijg ik vaak aanvullingen welke ik je ook meegeef. Op deze manier krijg je inzichten in jouw spanningen en blokkades. De thema’s die naar boven komen zijn vaak thema’s waar je niet bewust mee bezig bent. Het zijn juist vaak de onderliggende aspecten die aan het licht mogen komen. 

Van ratio naar gevoel

Bij het paard ga je vanuit je hoofd naar je gevoel, iets waar hij jou bij helpt. Zo kan er op energetisch niveau contact ontstaan en spanningen worden overgenomen. Het paard helpt jou om los te laten wat je niet langer dient en helpt je weer terug te komen bij jezelf. 

Een sessie is vaak confronterend, je word je bewust van wat diep van binnen vastzat maar nu met de hulp van het paard losgelaten mag worden. Je zult opluchting en meer ruimte mogen ervaren. Eèn enkele sessie kan al veel in werking zetten. Wij mensen zetten soms zo veel vast dat er dan meerdere lagen zijn die in meerdere sessies aangepakt mogen worden.Een sessie Paardencoaching duurt circa 1,5 uur. We starten met een kort gesprek voordat we naar de wei gaan. Na de sessie sluiten we af met een lekker kopje koffie of thee en doe ik nog een fijne kaartlegging voor je. Voordat je huiswaarts gaat praten we nog even na zodat je weer ontspannen naar huis gaat. Op een later moment neem ik nog een keer contact met je op om de sessie na te praten en je ervaringen na afloop te horen. 

De kosten zijn € 75,-

Je kunt een afspraak inplannen door een mail te sturen naar info@de-inspiratie.nl of door een bericht te sturen via de contact-knop rechts onder in je scherm.