Copaiba

Young Living’s exclusieve Copaiba uit Brazilië, is de enige essentiële olie die wordt verkregen door aftapping van de boom, zoals rubber en ahorn siroop wordt afgetapt. Het hars bevindt zich in holten in de stam. Het wordt gewonnen door gaten in het hout te boren en het uitlopende hars af te tappen. Als het hars getapt is, wordt het gedistilleerd tot een heldere olie met een rijk opwekkend houtachtige aroma.

Deze krachtige essentiële olie is erkend als hulp voor de spijsvertering en ondersteunt de natuurlijke reactie van het lichaam op letsel of irritatie. Deze olie is ook een belangrijk ingrediënt in de Deep Relief-, en de Breathe Again roll-on. Scheikundig gezien bevat Copaiba een grote hoeveelheid bèta-caryofylleen. Dit is een sesquiterpeen dat een ontstekingsremmende werking heeft. De essentiële oliën Helichrysum en clove (kruidnagel) worden geprezen om hun ontstekingsremmende verbindingen. Deze bevatten 5-12 % van dezelfde verbinding, Copaiba essentiële olie bevat 39-72 %. Andere essentiële oliën naast Helichrysum en Clove die beta-caryofylleen bevatten zijn Basil, Oregano, Black Pepper, Rosemary en Cinnamon bark. De olie vergroot ook de effecten van andere oliën. Peppermint essentiële olie heeft hetzelfde effect en daarom word deze olie ook als één van de laatste oliën in de reeks gebruikt tijdens de Raindrop techniek. Waarom heeft Young Living besloten om de Copaifera boom van het savanne gedeelte uit het Amazone regenwoud te gebruiken? Een selectie Young Living specialisten reisden de wereld rond voor verschillende copaifera essentiële oliemonsters. Elk monster onderging gaschromatografie en massaspectrometrie testen. Gary Young selecteerde de Copaifera soorten uit Zuid-Amerika om de beta-caryofylleen, het belangrijkste werkzame bestanddeel in de essentiële olie te maximaliseren. Alleen de Braziliaanse Copaiba boom, Copaifera reticulate heeft de GRAS-kwalificatie in Amerika en het heeft de meest gepubliceerde onderzoeken voor de ontstekingsremmende effecten. De boom moet zeker 30 jaar oud zijn om therapeutische klasse essentiële olie te produceren, de optimale jaren zijn tussen de 30 en de 50 jaar. Een boom in het Amazonegebied, kan per hectare, per 2 jaar, ongeveer tot 5 kilo olie produceren.

Historie

De hars werd traditioneel gebruikt door de plaatselijke bevolking voor vermindering van huidirritaties, verwondingen, keelontsteking, gewrichts- en maag ongemakken, en om insectenbeten te verzachten. Uit meer recent onderzoek blijkt dat bepaalde bestanddelen van de Copaiba hars een anti tumor activiteit heeft en gebruikt zouden kunnen worden voor de behandeling van kanker. Het blijkt ook werkzaam tegen maagzweren, door de bèta-caryofylleen.

Plant informatie

Geslacht: Copaifera reticulate
Botanische familie: Fabaceae
Deel van de plant: Hars

Oracle waarde

630 μTE/100g

Eigenschappen

Pijnstillend, antibacterieel, ontstekingsremmend, ontsmettingsmiddel, stimulans (bloedsomloop en luchtwegen stelsel).

Gedocumenteerd gebruik

Amandelontsteking, artritis, angst, bloeden, bloedingen, blaasaandoeningen (blaasontsteking, infectie), fibromyalgie, herpes gonorroe, huidaandoeningen, infecties (bacterie), insectenbeten, insectenafweermiddel, keelpijn, luchtwegen problemen (bronchitis, sinusitis), lupus, maagzweren, MS, nieren aandoeningen (infectie), ontstekingen (in-, en uitwendig), pijn, reuma, spierpijn, tumoren, urinewegen en wonden.

Invloed lichaam stelsel

Hart en bloedvaten-, luchtwegen-, en zenuwstelsel, spieren en botten, emotionele balans en de huid.

Aromatische invloed

Opwekkend en ontspannend

Mentale spirituele invloed

Copaiba wordt al heel lang gebruikt voor bloedingen en voor in-, en uitwendige wonden. Dit is spiritueel ook erg belangrijk. Als we ons vasthouden aan emotionele wonden die ons niet langer dienen, dan projecteren we een slachtoffer bewustzijn in de toekomst. Dit leidt tot innerlijke conflicten en angst voor de ziel en haalt ons weg van ons ware doel en onze verbinding met het goddelijke.

Copaiba stelt ons in staat om onze wonden te zien en biedt hulp met emotionele opheldering terwijl het spirituele bescherming geeft. Voor degenen die stress en angst bestrijden op het werk of thuis, biedt Copaiba veiligheid en aarding. Het helpt ons met het “in het hier en nu” te blijven, in plaats van in het verleden te blijven hangen of te veel bezig zijn met de toekomst.

Invloed Chakra’s

Zonnevlecht chakra.

Gebruik

verdund – 50:50 verdunning (1 deel essentiële olie: 1 deel V6/ plantaardige basisolie). vervolgens:

 • Breng enkele druppels (2-4) op het gewenste gebied.
 • Toepassen op de chakra’s / reflex punten.
 • Diffuus, of inhaleer.
 • Kan worden gebruikt als voedingssupplement.
 • 1 druppel olie in bijv. 1 theelepel honing. 1:4 verdunnen in vloeistof.
  Hoewel het kan worden gebruikt als een voedingssupplement, is niet raadzaam niet te gebruiken op deze manier voor kinderen onder de 6 jaar.

Voorzorgsmaatregelen

Het wordt algemeen veilig beschouwd (GRAS) en toegestaan als voedingssupplement. Bij zwangerschap of onder dokters toezicht, raadpleeg uw arts. Kan mogelijk huidirritatie veroorzaken. Buiten het bereik van kinderen bewaren.

Gebruik bij dieren

Ja, dit is een van de beste, natuurlijke, ontstekingsremmende essentiële olie die je kan gebruiken bij dieren. Het is ook

erg effectief tegen incontinentie en is succesvol gebruikt bij verschillende honden om het druppelen van urine te stoppen.

Tips

 • Copaiba is een zeer milde olie en kan onverdund op de huid worden toegepast. Het kan worden gebruikt bij een pasgeboren baby, vogel of andere kleine dieren. Voor zeer kleine dieren, zou ik aanbevelen om de olie te verdunnen, wanneer ze niet een volledige druppel nodig hebben.
 • Bij inwendig gebruik, bemerken de meeste mensen geen smaak. Het kan direct onder de tong worden gedruppeld en kan worden gebruikt in een capsule, een sapje, of gemengd worden met voedsel, honing of Agave siroop. Copaiba is goed gekeurd als voedingssupplement.
 • Het ondersteunt de meest voorkomende spijsverteringsongemakken en ook de natuurlijke immuun reacties van het lichaam. Neem 1-3 dr. in een capsule, 3x per dag indien nodig. Of breng 1-2 dr. aan op het gewenste gebied.
 • Masseer 1-2 dr. op de spieren om spierpijn, stijve spieren en ontstekingen te verminderen

Bestellen

Artikel nummer: 32017