Ervaringen

Frouke en haar paard
Ruitercoaching

Ik krijg nu sinds een week of 8 les van Helene. Het is een hele andere manier van lessen dan ik gewend was. Het gaat minder om de techniek van de oefening maar vooral over wat mijn handelen, houding en zit voor effecten hebben op het paard. Ik rij al bijna 35 jaar, maar in de afgelopen weken meer geleerd over de effecten van mijn beenligging of zit dan in al die jaren. Ik krijg nu echt uitleg waarom ik bepaalde handelingen moet inzetten en wat daar het effect van is. En het allerleukste is nog dat ik in deze korte tijd ook echt een verandering bij mijn paard zie.

Ook mijn dochter van 6,5 jaar krijgt al iets meer dan een jaar les van Helene. Ze heeft echt plezier in het rijden. Ze krijgt op een leuke speelse manier les van Helene. Ze heeft dan echt schik en lol tijdens het rijden. Maar mooie is dat Helene mijn dochter volgt in wat ze wil en geen druk zet op het leerproces. Hierdoor doet ze het heel goed en leert ze erg snel.

Nina en haar pony
Ruitercoaching

Hoi mijn naam is Nina en ik heb samen met mijn pony Bibi nu iets langer dan een half jaar les bij Helene. Iedere dag opnieuw verbaast Bibi (en ik mijzelf) mij in hoe fijn het is om te samen te mogen werken en dat we heel hard vooruit gaan. De manier waarop we te werk gaan is fijn en voelt veel natuurlijker. Ik was opzoek naar een manier van paardrijden waardoor ik er weer meer plezier in zou krijgen en die eerlijker naar het paard is. Helene doet het super!! Ze heeft me weer laten zie hoe speciaal en goed de band tussen Bibi en mij is. En ze kan mij leren hoe ik sterker in mijn eigen schoenen mag staan. De sfeer van de lessen is heel fijn, Helene weet heel goed hoe ze ons rustig kan houden. Ik ben echt heel blij dat ik bij haar terecht kon.

Maud
Access Bars

Afgelopen vrijdag mocht ik een Acces Bars behandeling ontvangen van Natasja. In één woord, heerlijk 😊. Het was een hele tijd geleden dat ik zo’n diepe ontspanning heb ervaren. En niet alleen tijdens de behandeling, maar het werkt lekker door. Nogmaals hartelijk dank 🙏.

De Zorggroep – de Nieuwe Munt
Inspiratie Paardjes

Gister hebben Hugo en Jantje een bezoekje gebracht aan de woongroep waar ik werk. Onze bewoners hebben hier echt van genoten, zo mooi om te zien hoe ze op de paardjes reageren. 
Het was erg leuk om te zien dat de paardjes ook echt zelf contact zoeken met bepaalde bewoners en andersom.
Echt een aanrader om vaker te laten komen!

Patrycja
Access Bars

Enkele dagen gelden heb ik de Acces Bars behandeling ondergaan. Nooit eerder heb ik zo iets ervaren. Het is een moment waarop je ontspant en je gedachten totaal veranderen in positieve zin. Een ervaring die ik niet had verwacht! 
Wat ik nog zo bijzonder vond was dat ik zelfs merkte minder te roken gedurende de dag.. ongelofelijk. Ik dacht dat het tussen mijn oren zat maar zelf enkele dagen later heb ik nog steeds minder behoefte aan nicotine. 
Het heeft een positieve werking gehad op fronten waar ik eerder niet eens aan gedacht zou hebben. 
Heel erg bedankt Natasja 💆🏼‍♀️

Romy
Online cursus “HSP wat nu?”

Dat ik hoogsensitief ben, daar was ik al over uit. Maar hoe ga je daarmee om? Deze Insta-cursus was voor mij een mooie manier om volledig in het onderwerp hoogsensitiviteit te duiken. Ik heb er veel door geleerd over mezelf en ontdekte ook dat veel dingen die ik ooit “gek” vond aan mezelf helemaal niet gek zijn. Door de opdrachten en het e-book heb ik praktische handvatten gekregen om me minder te laten meeslepen door emoties van anderen. Een fijne, uitgebreide cursus waar ik veel aan heb gehad!
Lees meer over wat Romy er van vond op haar blog Vaker vrolijk.

Ingrid
Online cursus “HSP wat nu?”

Samen met mijn man heb ik deze cursus gedaan. En ook al ben ik zelf geen HSP’er; toch was het heel fijn om meer te leren hierover. Want als je een HSP’er in je huishouden hebt, is het wel zo fijn dat je leert wat er goed en minder goed is voor hem of haar. Want wat voor jou normaal is en geen probleem vormt, kan voor een HSP’er juist wel een probleem zijn!
Lees meer over wat Ingrid er van vond op haar blog The Stout Journal.

Anoniem
Persoonlijke begeleiding HSP

Een aantal maanden geleden ben ik via Helene bij Natasja terecht gekomen. In het dagelijkse leven liep ik vaak vast. Ik was enorm gericht op de ander en vergat daarbij mezelf volledig. Veel emoties overkwamen me en waren niet van mijzelf. Door Natasja heb ik heel veel inzicht gekregen. Alles wat ze vertelde klopte voor mij. Veel dingen vielen op zijn plek. Daarbij heb ik sessies met de paarden gehad. Alles wat Natasja verteld had kwamen bij de sessies met de paarden weer naar voren. Zo ongelooflijk bijzonder wat een sessie met het paard bij je los kan maken. Dankzij het hele traject heb ik veel meer rust en vertrouwen gekregen en handvaten om het in de toekomst anders te kunnen doen.

Nicole
Online cursus “HSP, wat nu?”

Wat ben ik blij dat ik nu eindelijk een naampje kan hangen aan het gevoel van ‘anders zijn’.  En dat er ervaringsdeskundigen zijn die daar een uitleg aan geven waarbij ik alleen maar kan knikken en herkenning en erkenning kan voelen. Dat geeft mij het gevoel dat ik toch niet zo ‘anders ben’.
Lees meer over wat Nicole van de cursus vond op haar blog Nicole van der Spek.

stuur ons een WhatsApp