Ruitercoach

Een goede samenwerking met je paard is soms een uitdaging. Hoe fijn is het dan als er iemand met een objectieve blik kijkt naar jou en je paard. Naar de samenwerking tussen jullie, of soms misschien beter gezegd, het gebrek aan samenwerking en communicatie.

Mijn manier van werken

De manier waarop ik werk met ruiter en paard is anders dan de manier van instructie geven zoals je die waarschijnlijk gewend bent. Ik ben een oplossingsgerichte Ruitercoach en ik ben er om jou te ondersteunen bij het rijden van je paard.

Om tot een goede begeleiding te komen wil ik een hoop van jou weten maar mijn eerste vraag is altijd waar loop je tegenaan tijdens het rijden en wat zou je graag van mij willen leren.  Door de vragen die ik aan jou stel kunnen we gezamenlijk analyseren wat er gebeurt tijdens het rijden. Het is belangrijk om je bewust te worden wat je precies doet op je paard en dan te gaan voelen wat er gebeurt.

Voelen

Alleen jij kunt mij vertellen hoe je paard voelt en wanneer het anders of beter voelt dan normaal.  
Samen gaan we kijken wat er anders kan om te zorgen dat jullie samen vooruit gaan. Vaak zijn het namelijk maar hele kleine veranderingen die een heel groot verschil maken.

Bewustwording

Hoe bewust ben jij je van de manier waarop jij op je paard zit. Ben je zeker van jezelf of twijfel je vaak waardoor er meer onzekerheid ontstaat. Hierdoor kan je de connectie met je paard verliezen, je onzekerheid heeft dan invloed op je paard. Graag laat ik je voelen wat het voor verschil maakt als je vanuit je gevoel rijd in plaats van met je hoofd.

Allemaal belangrijke aspecten om tot een betere samenwerking te komen met je paard.

Ik werk samen met ruiters op elk niveau. Het maakt niet uit of je een springruiter of dressuurruiter bent. Iedere ruiter loopt wel eens ergens tegen aan waar ze de oplossing niet voor weten.

Ik ben er om je te helpen duidelijk te krijgen waar de miscommunicatie met je paard ontstaat. Hierna kan ook jij weer zonder problemen verder in je trainingen!

Het paard staat bij mij altijd centraal en ik leer jou om beter te luisteren naar je paard. Ze hebben zo veel te vertellen!

Kosten:
30 min € 30,-
60 min € 55,-

“Als eigenaar ken jij je paard het beste. Jij bent de expert.”

Stap jij niet meer zo onbevangen op je paard als eerst?

Maar al te vaak hoor je zeggen dat jij je niet moet aanstellen. “Gewoon weer opstappen en rijden, dat is het beste! Dat gewoon even opstappen is voor jou een hele berg om te nemen. Als je al durft op te stappen dan merk je dat die berg er elke keer weer is. Je hebt namelijk niks gedaan om die angst te verwerken. De berg van op je paard stappen word dan ook waarschijnlijk steeds groter.
Waarschijnlijk zoek je ook steeds vaker naar uitvluchten om maar niet te hoeven gaan rijden.
Het is te koud – het is te warm – ik voel me niet zo fijn – ik denk dat mijn paard niet goed loopt – het is te druk in de rijbak – ik ga morgen wel….

Herken jij dit?

Dan is het tijd om nu echt iets aan je angst te gaan doen! Het is mijn specialiteit om jou te begeleiden die angst onder controle te krijgen.

Samen met jou ga ik stap voor stap annalyseren wat er nodig is om je weer zonder angsten op het paard te krijgen. Hierbij houd jij als ruiter altijd de regie in eigen handen. Opstappen vanuit angst is bij mij een “no-go”! Is dit in èèn sessie gedaan? Nee zeker niet!

Het begint bij jou met de acceptatie dat dit proces tijd nodig heeft. Is het effectief en zit jij straks ook weer ontspannen op je paard?

Mijn ervaring is dat als jij jezelf de tijd gunt dit ook voor jou is weggelegd!

Ik begeleid iedereen op zijn eigen tempo en luister naar wat de ruiter aan geeft te willen. Jij als ruiter bent altijd in de lead.

Prijs op aanvraag. Na een intake stel ik voor jou een plan van aanpak en prijsopgave op.

Je kunt een afspraak of intake inplannen door een mail te sturen naar info@de-inspiratie.nl of door een bericht te sturen via de contact-knop rechts onder in je scherm.