Inspiratiepaardjes

Hugo en Jantje

Bij de Inspiratie wonen twee kleine paardjes, niet veel groter dan een gemiddelde hond. Ze lopen overdag als ze niet ergens op bezoek zijn los over het terrein. Het zijn twee enorme schatjes en ze toveren bij iedereen die hier komt of zelfs maar langs komt een lach op het gezicht.

Dat is ook precies de kracht van deze twee kleine knappe heren. Ze hebben een therapeutische waarde. Precies daarom gaan Hugo en Jantje mee op bezoek, om ook op locatie bij onder andere zorginstellingen een lach op het gezicht van mensen te toveren.

Inspiratie paardjes

In Nederland is het een nog niet zo veel voorkomen iets, paardjes op bezoek in instellingen voor hun therapeutische waarde. In bijvoorbeeld America is dat anders. De termen AAT (animal assisted therapy), AAI (animal assisted interventions), AAA (animal assisted activities), EAT (equine assisted therapy), AEL (equine assisted learning) en AEP (equine assisted psychotherapy zijn daar bekende vormen van ondersteuning met dieren. Het gebruik van kleine therapiepaarden is niet meer weg te denken uit met name ziekenhuizen, zorginstellingen, gehandicaptenzorg en psychiatrie.

In Nederland worden in de gehandicapten zorg wel vaker paarden ingezet, denk bijvoorbeeld aan het huifkarbed. Zorgboerderijen zien we steeds meer en ook op het gebied van coaching worden paarden steeds vaker ingezet. Denk aan ondersteuning bij traumaverwerking, vergroten zelfvertrouwen of training van management bij bedrijfscoaching.

Boek een bezoek

De Inspiratie gaat met Hugo en Jantje op pad naar de mensen die minder makkelijk naar de paarden toe kunnen komen. Wij plannen graag een afspraak met uw zorginstelling of ziekenhuis maar ook thuis bij de mensen die aan huis zijn gebonden of als laatste wens.

Een bezoek van Hugo en Jantje duurt ca 1.5 uur. De kosten bedragen 115 euro, ex btw (Buiten een straal van 15 km rond Sevenum berekenen wij reiskosten)

Vul onderstaand formulier in om een bezoek te boeken of om meer informatie in te winnen. Wij nemen zo snel mogelijk contact op om alle details door te spreken.

Je kunt een afspraak inplannen door een mail te sturen naar info@de-inspiratie.nl of door een bericht te sturen via de contact-knop rechts onder in je scherm.