Essentiële oliën – cosmetica of meer dan dat

Dat enorm veel planten een geneeskrachtige werking hebben weten de meeste mensen wel. Zo weet je misschien wel dat lavendel een sterke ontstekingsremmende en rustgevende werking heeft en dat pepermunt sinds oudsher een middeltje is tegen mond- of keelontsteking en buikklachten.

In de oudheid waren planten en kruiden de enige middeltjes die ingezet konden worden om mensen weer beter te maken. Ze werden gedroogd, gekookt, er werden extracten van gemaakt en later werden er ook destillaten van gemaakt. Vaak oudere dames wisten wel hoe ze dat wat de natuur ze bracht in moesten zetten. Deze dames waren natuurgenezers en hun kennis was vaak onuitputtelijk. 🌱🌿

In de tijd van de renaissance (late middeleeuwen) waren deze dames hun leven echter niet meer zeker. Onder druk van de hoge klassen, de elite, werden veel van deze vrouwen bestempeld als heksen en ging veel kennis van natuurgeneeskunde verloren doordat “heksen” werden verbrand op de brandstapel.

Ondanks alles bleven planten en kruiden nog altijd het belangrijkste onderdeel in de “geneeskunde”. Zelf als we vele jaren naar voren schuiven in de geschiedenis.

We maken even een stap in de tijd, net na de tweede wereldoorlog waarin de opmars van de medicijnen zoals we die nu kennen pas echt op gang kwam. Rockefeller was de elite die fabrieken startte met de productie van de recent uitgevonden medicijnen op petroleum basis. Diezelfde Rockefeller produceerde niet alleen deze medicijnen, hij richtte ook universiteiten op waar deze nieuwe “geneeswijze” werd onderwezen. De natuurlijke geneeskunde werd verschoven naar het alternatieve en elke arts die zich daar nog mee bezig hield werd uit zijn ambt gezet of zelfs gearresteerd voor kwakzalverij.

Zoals je in bovenstaand filmpje kan zien werd veel kennis over de natuurlijke geneeswijze, over de kracht van planten en kruiden, verwijderd uit de studieboeken.

We nemen nu nog even een stap vooruit in de tijd, namelijk naar onze huidige tijd. Veel mensen worden zich steeds bewuster van wat ze eten maar ook wat we op ons lijf smeren en innemen. Wist jij bijvoorbeeld dat de gemiddelde vrouw al ca 80 verschillende chemicaliën tot zich heeft genomen voordat ze zelfs de deur maar uit is? Denk aan wasmiddel, shampoo, crème, make-up etc. Ook onze huidige medicijnen worden door steeds meer mensen kritisch bekeken. Lossen zij een probleem in je lichaam op of zijn ze vaak sec voor symptoom bestrijding? Het is niet voor niets dat in deze tijden de vraag naar natuurlijke geneesmiddelen steeds groter en groter wordt.

Zelf gebruik ik nu al 5 jaar essentiële oliën. Essentiële oliën zijn destillaten van planten en werken dus vele malen sterker dan het plantje of kruid zelf. De chemische structuur van de essentiële oliën zit zo in elkaar dat ze snel door de celmembranen heen kunnen dringen, bloed en weefsel kunnen passeren en de cellulaire functie kunnen verbeteren.

De oliën van Young Living zijn nummer 1 in kwaliteit. Dit bedrijf produceert al 25 jaar oliën en zij weten precies wanneer een plant te oogsten voor de krachtigste olie. Ze weten dan ook van elke oogst bij welke boer het vandaan komt en dat het verbouwd is volgens hun strenge eisen. Oogsten worden slechts een enkel maal gedestilleerd en niet meerdere malen zoals bij al die andere bedrijven. Het destillaat gaat puur in de flesjes, zonder toevoegingen. Young Living levert zuivere essentiële oliën met een therapeutische werking.

Ideaal om wereldkundig te maken wat deze oliën allemaal voor je kunnen doen, zou je zeggen….

Als je het filmpje hierboven hebt gekeken dan vermoed je het misschien al. Daar is een stokje voor gestoken. Of het door diezelfde elite is weet ik niet maar het komt ze uitermate goed uit dat deze zuivere planten destillaten tegenwoordig onder de cosmetische wet (1973) vallen. Van essentiële oliën mag dus geen enkele medische claim gedaan worden.

Ik laat het aan jou om te beoordelen of het feit dat dit voor de Big Pharma allemaal wel heel gunstig is daar wellicht de aanleiding van kan zijn. Laten we alleen wel duidelijk stellen, op een pilletje kan een patent aangevraagd worden, op een plant niet.

Tegenwoordig zijn er weer de nodige studies “aromatherapie”. In deze studies is nog altijd wel te leren wat geuren en essentiële oliën voor je kunnen doen, maar echter tot een bepaalde hoogte. In geen van de huidige studies word uitgegaan van daadwerkelijke krachtige therapeutische en zuivere oliën. De moderne aromatherapeut leert om bang te zijn voor schadelijke effecten die een destillaat kan hebben op ons lichaam. Zij leren toepassingen in zulke extreme verdunningen dat er eigenlijk op twee vingers is na te tellen dat de werking en de resultaten niet schokkend positief zullen zijn. Een aromatherapeut anno 2021 schiet meestal in paniek als ik ze vertel hoe ik mijn essentiële oliën toepas! Het verschil in toepassen is enerzijds iemand “ondersteunen met een kalmerende geur” en anderzijds “daadwerkelijk een verschil maken”. 🙌🏻😅

Op het moment dat ik dit nu schrijf worden de regels van compliance (wat er wel en niet verteld mag worden over de werking van deze oliën) steeds strenger. Met andere woorden, er mag steeds minder en minder gedeeld worden over wat deze oliën voor jou kunnen betekenen. De FDA in America en de Voedsel en Waren autoriteit in Nederland zitten hier steeds dichter op. Nog even en dan mogen we alleen nog maar vertellen dat je van Lavendel een zacht huidje krijgt en meer niet.⛔️

We zitten in bijzondere tijden en ik voel aan alles dat het licht het uiteindelijk zal winnen van het donker. Als maar voldoende mensen gaan inzien in wat voor wereld we nou eigenlijk leven en het dan ook anders willen. Dat er tijden komen dat we allemaal weer openlijk mogen leren over wat essentiële oliën voor ons kunnen doen weet ik zeker!

Tot die tijd deel ik mijn kennis (met opgelegde beperkingen) met jullie in online classes. Lees ik jullie graag voor uit mijn boeken en neem ik jullie mee in wat deze prachtige oliën ook kunnen betekenen op energetisch en spiritueel niveau want daar hebben we als mensheid nog best wat te behalen 🤪🌱

👉🏻 Wellicht schop ik met deze post tegen wat schenen, dat kan, smeer er dan wat Lavender op, dat helpt (wel die van Young Living). Deze post is bedoelt om ogen te openen en te helpen beseffen wat er allemaal gebeurd op deze planeet. Het komt er, kort door de bocht, op neer dat er voor jou bepaald word wat je wel en niet mag weten of toepassen.
Wellicht heb je na het lezen van deze post vragen. Ik ben er om jou te helpen, dat is mijn werk. Als distributeur van Young Living ben ik er om al je vragen over essentiële oliën te beantwoorden. 🌱🌺

stuur ons een WhatsApp