Aarden

Vele van ons zijn slecht geaard. We staan niet in contact met ons lichaam. Dit komt omdat we met onze energie alleen in ons hoofd zitten. Dat komt onder andere omdat we op school leren alles te overdenken, te analyseren. Handelen vanuit ons gevoel, vanuit onze intuïtie, is iets wat niet gestimuleerd word, het word zelfs afgeleerd op school. We moeten allemaal met de meute mee, anders zijn dan andere is niet goed. Het maakt dan niet meer uit of je jouw gevoel volgt of juist niet. Dat doet er niet toe. We drijven al snel van ons gevoel af en leren te leven vanuit ons hoofd. Je energie zit dan alleen maar hoog waardoor je letterlijk de verbinding met je lichaam, met je gevoel, met je emoties kwijt raakt.

Wazig, zweverig verhaal vind je? Dat kan. Dat is logisch. Jij bent waarschijnlijk ook opgegroeid in het zelfde keurslijf als ik hier boven beschreef. Je zit met je energie nog altijd in je hoofd, niet in de rest van je lichaam. Ik durf zelfs te zeggen dat het, onbewust, misschien ook nog eens heel eng voor je is om naar je gevoel te gaan. Stel je voor, de emoties die zich dan kunnen openbaren! Het is veel veiliger om daar van weg te blijven, veilig in je hoofd te blijven zitten. Die emoties van afwijzing, teleurstelling, verdriet en meer heb je tenslotte heel veilig weggestopt, toch?

Aarden is enorm belangrijk, helemaal in deze tijd. We moeten naar ons gevoel, naar onze emoties. Het is nu de tijd om in de spiegel te kijken en de strijd aan te gaan met de gevoelens van afwijzing, teleurstelling, verdriet en meer. Alleen als je dat aan durft te gaan kun je in je eigen kracht komen. Kun je een standpunt innemen en kun je jouw neus richten naar vrijheid, weg van verdeeldheid.

Aarden is dus erg belangrijk. Door goed te aarden voel je je ook meer energiek en krachtiger. Ook ben je emotioneel dan stabieler en kun je beter concentreren. Door goed geaard te zijn neem je minder snel prikkels over van anderen. Bij tegenslagen heb je meer veerkracht en nog een voordeel, je ledenmaten voelen warmer aan.

Stress, negatieve gedachten en angsten liggen op de loer als je niet goed geaard bent. Je kunt je zweverig voelen, hyperactief of erg moe. Ook verwardheid, gevoelige spieren en koude ledenmaten is een teken van slechte aarding.

Door slecht te aarden kan bij HSP-ers zelfs dissociëren volgen. Misschien heb je er nog nooit van gehoord maar het wel al vaker ervaren. Dissociëren is in energie uit je lichaam treden. Er zijn verschillende oorzaken, vaak is het om prikkels te willen ontwijken. Door het onveilig voelen bij een overdaad aan prikkels of door trauma in het verleden heb je jezelf aangeleerd om uit je lijf te gaan, om op die manier zo min mogelijk te voelen. Door qua energie niet in je lijf te zijn neem je namelijk minder bewust waar. Je voelt minder. Als iemand aan je vraagt wanneer je voor het laatst blij was kun je daar geen antwoord op geven. Je staat emotioneel uit.

woman sitting on wooden planks

Dissociëren is een overlevingsmechanisme en gebeurt meestal volledig onbewust. Het kan een gewoonte worden, een patroon wat ontstaat. Het gevolg is hele slechte aarding.

Goed aarden is dus belangrijk en kun je leren. Door beter te aarden kun jij je beter gaan voelen. Krachtiger gaan voelen. Door beter te aarden durf je voor jezelf te denken, voor jezelf op te komen, kom je in je EIGEN KRACHT te staan.

Tips, om beter te aarden

👉🏻Wandelen in de natuur, als het fijn voelt op blote voeten
👉🏻Sporten en lichaamsoefeningen.
👉🏻Dansen, springen, lekker bewegen.
👉🏻Massage.
👉🏻Tuinieren, met je handen in de aarde.
👉🏻Gezonde voeding die uit de grond komt zoals bieten, zoete aardappel, asperge, etc.
👉🏻Ademhalingsoefeningen doen.
👉🏻 Je emoties en gedachten uiten, sla energie niet op maar ventileer. (een sessie Paardencoaching kan je helpen met loslaten)
👉🏻Veel water drinken om je lichaam te reinigen.
👉🏻Aardende meditaties (dus niet een waar je de lucht in gaat)
👉🏻Op tijd rusten en verdelen van je energie.

Kijk bij deze tips welke jou het beste past, welke voor jou goed voelt. Pas die dan ook met regelmaat toe.

Paardencoaching is een prachtige tool om je te helpen bij je bewustwording van hoe goed je eigenlijk geaard bent, of juist niet. Paarden snappen niks van mensen die niet geaard zijn. Als jij alleen maar in je hoofd zit snapt een paard niet hoe het kan dat er bij jou geen energie voelbaar is bij je voeten, dat zal hij gaan spiegelen. Waarschijnlijk gevolgd door de oorzaak waarom je niet kan, of durft te aarden.

Door beter te aarden blijf je stabieler in je emoties, ervaar je minder stress en ga jij je beter voelen. Uiteindelijk!
Dat klinkt misschien wat raar maar zoals ik hier boven al benoemde, van je hoofd naar je gevoel gaan en door aarden dus in connectie te komen met je hele lichaam kan de nodige 💩 losmaken.

Leren aarden en je daardoor beter gaan voelen kan een traject zijn wat je met jezelf aangaat. Het is, als je helemaal moet leren uit je hoofd te komen, niet iets wat je in een keer gaat lukken. Langzaam kom je naar je gevoel toe. Langzaam ga je opruimen wat je al heel lang had weggestopt.

Weet dat je dat niet alleen hoeft aan te gaan. Als ervaringsdeskundige en begeleider van hoogsensitieven ben ik hier om je er in bij te staan. Paardencoaching kan niet alleen helpen om boven te krijgen wat er zit maar ook helpen met loslaten.

Wat mij persoonlijk enorm heeft geholpen tijdens mijn proces zijn essentiële oliën.
🌱Ik smeerde dagelijks Vetiver olie onder mijn voeten, soms zelfs meerdere keren per dag. Door deze olie te smeren merk ik een enorm verschil. Hij houd mij stabiel in mijn emoties, minder stemmingswisselingen. Ik kan ook nog eens veel beter bij mezelf blijven. Ik geef bijvoorbeeld sneller aan waar mijn grenzen liggen en durf makkelijker nee te zeggen.
🌱Ik gebruik White Angelica olie ook elke dag. Een druppel op mijn hoofd beschermt letterlijk tegen een overdaad aan prikkels van buitenaf. Of thuis in de diffuser in combinatie met Tangerine en/of Vetiver.
🌱Northern Light Blackspruce zit standaard in mijn tas. Deze olie gebruik ik als parfum. Hij helpt mij balans te houden, houd mij emotioneel stabiel en zorgt dat ik niet zo snel een kort lontje krijg.

Onze essentiële oliën kunnen zo enorm veel doen op energetisch en emotioneel vlak. Door het toepassen van de juiste oliën verzacht het proces, maak je het makkelijker voor jezelf. Ze helpen met loslaten, ze helpen emoties te verzachten en ze helpen je om uiteindelijk steeds beter te aarden. Ik kan in ieder geval niet meer zonder!

Wil jij het proces van beter aarden aangaan met jezelf en het makkelijker maken? Check dan deze fijne kit van nog geen € 150,- die speciaal is samengesteld om jou te helpen!

Inhoud van de kit
🌱 Haven diffuser
🌱 White Angelica 5ml
🌱 Vetiver 5ml
🌱 Northern Light Black Spruce 5ml (mijn favoriet!)

Je ontvangst er extra bij
🎁 Peppermint 5ml
🎁 Lemon 5ml
🎁 Informatie boekjes
🎁 Rollerflesjes zodat je de olie eenvoudig kunt aanbrengen
🎁 Een persoonlijk afgestemd protocol na een (online-) gesprek
🎁 Persoonlijke begeleiding
🎁 Toegang tot een online informatiegroep

Als je bestelling binnen is plannen we een afspraak voor het opstellen van een persoonlijk afgestemd protocol!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

stuur ons een WhatsApp