Een nieuwe start met de hulp van het paard

Herken je het misschien dat je momenten hebt dat het voelt alsof je niet verder komt? Je stelt doelen maar iets houd je tegen om er vol voor te gaan. Misschien herken jij je in dat er emoties soms opkomen maar dat je niet goed weet waarom je zo heftig reageert. Wellicht ben jij iemand die moeite hebt om andere dichterbij te laten komen. Je weet alleen niet zo goed wat het is dat daarvoor zorgt.

Als wij mensen zijn meester in emoties “een plekje geven”. Eigenlijk doen we dan niets anders dan het wegduwen, oftewel vastzetten over spanningen en energie in ons lichaam. Emoties is tenslotte energie. Doordat we dit vastzetten in ons lichaam kunnen er blokkades ontstaan. Het zijn deze blokkades die op een later moment, vaak volledig onbewust, in de weg gaan zitten en ons weghouden van dat wat we eigenlijk zouden willen bereiken.

We staan nu aan de start van een nieuw jaar, een jaar vol met mogelijkheden en kansen. Een jaar waar jij misschien ook wel doelen hebt die je wilt behalen. Als er blokkades zijn die je hebt zitten kan dat een obstakel zijn die behoorlijk in de weg kan zitten.

Om een nieuw begin te maken is het een mooie start om vastgezette emoties en blokkades op te ruim. Paarden zijn enorm energetische wezen. Mooi om te weten is dat zij geen spanningen vastzetten, ze laten ze direct weer los. Smakken, kauwen, rollen, het zijn allemaal manieren om spanning los te laten. Dat paarden mensen kunnen helpen met het loslaten van vastgezette emoties en blokkades is misschien niet algemeen bekend maar in de natuur doen zij niet anders.

Vanuit hun natuur zijn paarden meester in lichaamstaal en communiceren op energetisch niveau. Al ziet het grazen op de wei er misschien uit alsof ieder paard alleen met zichzelf bezig is, niets is minder waar. Paarden zijn continu hun omgeving maar ook hun kuddegenoten aan het scannen. Als er gevlucht moet worden is het tenslotte belangrijk om te weten hoe de andere paarden eraan toe zijn. Is er een paard welke zich niet goed voelt dan nemen andere paarden een dusdanig positie in dat de volledige aandacht kan gaan naar herstel.

Voor een paard maakt het niet uit of zijn kuddegenoten 4 of 2 benen heeft. Daarmee wil ik zeggen dat als jij als mens bij het paard gaat staan deze jou ook als kuddegenoot zal zien. Het is ze er dan ook alles aan om te direct te weten wat voor vlees er in de kuip is. Het paard zal jou dus, als jij bij het paard staat, gaan scannen.

Als paardencoach is het aan mij om te vertalen wat een paard laat zien. Het is namelijk zo dat alles wat het paard opmerkt duidelijk wordt gemaakt door bijvoorbeeld het spiegelen van gedrag. Je zullen letterlijk aangeven waar blokkades zitten of welk emotionele stuk er nog verwerkt mag worden. Door het spiegelen komt dus naar boven wat er diep van binnen vast zit, zelfs als jij je er niet bewust van bent.

Door de energetische kracht van de paarden maken zij los wat losgelaten mag worden en geven zij positieve energie terug. Zo kan de kracht van het paard jou dus helpen om alle obstakels op te ruimen en de weg vrij te maken voor een mooie nieuwe start.

Op naar een obstakel vrij jaar.

Liefs,
Natasja 🌺🙌🏻

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

stuur ons een WhatsApp