Wat helpt bij HSP

Daar zit je dan, je hebt de test uit mijn vorige blog gemaakt en je hebt het overgrote deel van de vragen met JA beantwoord. Misschien vraag je je eerst nog af of niet iedereen dat heeft.

Laat me je meteen even uit een droom helpen 👉🏻 NEE. De mensen die geen HSP hebben beantwoorden het overgrote deel van deze vragen echt met een NEE. De hersens van een HSP-er werken nou eenmaal echt anders dan die van een niet HSP-er.

Wat nu?

Als ik je vertel dat maar 20% van de wereld bevolking HSP-er is en het dus eigenlijk heel erg bijzonder is dat jij het hebt. Ik geloof dat we eigenlijk een gave in ons hebben maar waarschijnlijk verklaar jij me voor gek als ik dat zeg. Al die eigenschappen zitten je op dit moment in je dagelijkse leven misschien meer in de weg als dat je er plezier aan beleefd.

Ik snap het, ik kom daar ook vandaan hoor. Je moet weten dat ik, nu 42 jaar oud, al 2 burn-out achter de rug heb. De eerste op mijn 24e, ik was toen net voor het eerst moeder geworden. De tweede burn-out had ik net voor mijn 40e.
Dat het nog niet om kunnen gaan met mijn HSP eigenschappen daar toe hebben geleid verbaast je waarschijnlijk niet.

Tijdens beide burn-out heb ik onder behandeling gelopen bij psychologen, praktijk ondersteuners, bedrijfsartsen en andere begeleiders. GEEN van alle kwamen er ooit mee dat ik wellicht HSP-er zou kunnen zijn. Ik had er dan ook helemaal niks aan. Die sessies bij al die ondersteuners hielpen mij niet.

Pas toen ik dus zelf zo een HSP test deed besefte ik mij dat dus niet iedereen zo denkt, ziet, voelt en doet zoals ik! Wat een eyeopener was dat zeg!

Heb jij ook wel eens dat je van te voren al ziet dat iets niet gaat en dat je dan van je partner denk “ja dat snap je toch ook wel dat dat niet gaat?!” Uhh nou bij deze dus, als jouw partner geen HSP-er is dan snappen ze dat dus inderdaad niet zomaar als vanzelf.

Of dat jij je niet lekker voelt en dan verwacht dat je partner dat wel ziet of voelt?! Nope…..ook niet! Als jij niet verteld dat jij je niet goed voelt dan zien ze dat niet aan het puntje van je neus. Ze pakken die signalen namelijk niet zo op zoals wij HSP-ers dat doen!

Wat voor mij echt als een shock binnen kwam was het besef in hulpverlenend Nederland de link tussen volwassenen met een burn-out en de mogelijk kans op HSP niet gelegd word.

Daar wil ik dus echt verandering in aan gaan brengen!

Ik ken de struggels. Ik weet hoe je vast kan lopen in je hoofd en met jezelf. Ook weet ik hoe het is om altijd maar voor iedereen klaar te staan, omdat NEE nou eenmaal niet in je woordenboek voor komt. Ik weet wat het is om ook constant aan jezelf te twijfelen. Daarom wil ik er zijn om HSP-ers, om jou, verder te helpen!

Bewustwording, persoonlijke ontwikkeling, reflectie, spiegelen, handvatten en meer. Ik ben er om te helpen. Dit doe ik vanuit mijn ervaring maar ook met het opleiden tot Paardencoach. Paardencoach met specialisatie HSP.

De paarden hebben mij ook enorm geholpen in mijn proces. Paarden spiegelen en helpen ons om antwoorden te vinden op vraagstukken, problemen of andere zaken die er spelen.

Omdat je daar tijdens het lezen van dit blog natuurlijk niet meteen iets aan hebt en omdat de coaching pas gaat starten na de zomervakantie wil ik je wel nu al het een en ander meegeven om je te helpen.

Voor een HSP-er, introvert en extravert, is aarden extreem belangrijk. Dat klinkt in het begin misschien een beetje wazig. Als dat voor jou zo is wil ik je toch echt uitdagen om het een kans te geven. Geloof me, je gaat echt het verschil merken.

Aarden kun je dan met de kleine oefening die ik gaf ik mij vorige blog maar ook meditatie kan een enorm verschil maken in de positieve zin.

Er zijn enorm veel soorten meditatie. Eerst schreef ik daar al eens een GRATIS WORKSHOP over. Download hem eens, je leert er een hoop over verschillende soorten meditatie. Het is namelijk heel belangrijk om voor jezelf uit te vinden welke soort meditatie voor jou het prettigst is en het fijnste werkt. Je leert daar ook dat meditatie helemaal niet zo raar is als je nu misschien denkt.

Voor mij persoonlijk is dat visualisatie meditaties. Tijdens een dergelijke meditatie luister je eigenlijk naar een soort verhaal. In de workshop lees je daar ook meer over.

Visualisatie meditaties kun je onder andere vinden op YouTube. Let er dan wel op dat je een aardende meditatie hebt. Als HSP-er wil je een meditatie die gaat over bomen, de grond, de aarde. Je wilt geen meditatie die gaat over de lucht, opstijgen, vlinders en vogels.

Succes met het zetten van de eerste stapjes in de richting van het omgaan met de eigenschappen die HSP heten.

Ik ben er om je te begeleiden in dit proces. Neem er de tijd voor en ben vooral lief voor jezelf. Dat verdien je.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

stuur ons een WhatsApp