Mijn favoriete planner

Jaren achter elkaar heb ik verschillende planners gekocht en uitgeprobeerd. Je kunt zeggen dat ik altijd een haat-liefde verhouding had met planners. ik kocht ze omdat ik ze mooi vond, omdat ik me echt voorgenomen had nou eindelijk eens alles wat er moest gebeuren goed te plannen…..maar steeds liep het anders. Tuurlijk maakte ik elke keer een goede start. Schreef netjes alles op (vaak met moeite in die veel te kleine hokjes) maar na een korte periode dan verslapte het weer en kwam er weer niks van terecht. Dan lag die mooie, leuke nieuwe planner weer ergens te verstoffen.

Wat voor planners heb ik zoal gehad….
De eerste die ik mij nog goed weet te herinneren was een echte Filofax. Een hele mooie bruin leren binder van een handzaam formaat. Deze bleek al snel veel te klein. De vakjes waren zo klein dat ik mijn eigen naam met 7 letters er niet eens ingepast kreeg. Al snel stapte ik over naar een groter formaat, een A5. Ik voegde losse blaadjes toe. Printte een tijdje zelf de inhoud. Ook dat bleek uit eindelijk niet te werken.

Ik koos toen voor grote planner. Een Passionplanner van A4 formaat, het nadeel daarbij was dat ik een rugzak nodig had om hem te dragen! En zelfs in dit grote formaat….waren al die vakjes nog steeds te klein. De indeling was namelijk een week verdeel over twee pagina’s. Ook deze hield het niet vol.

Na de Passionplanner (Amerika) zocht ik het dichter bij huis met de Purpuz planner. Misschien had ik het van te voren kunnen weten, met dezelfde indeling als de A4 passionplanner viel ook deze indeling tegen en kon ik er mij ei niet in kwijt.

Het voordeel van al het bovenstaande is dat ik inmiddels wel goed weet waar ik op moet letten bij een planner en wat in vedergeval niet werkt voor mij!

– een verticale planner voor een horizontale planner
– een dagplanner voor een weekplanner
– moet een maandplanner bevatten
– veel ruimte voor notities
Omdat er zoveel soorten planners zijn is het vooral belangrijk eerst te bepalen WAAROM je de plannen nodig hebt en WAT VOOR TYPE aan activiteiten/taken je er allemaal in kwijt wilt.

Kies de maatvoering van je planner

Schrijf jij veel in je planner? Heb je ruimte nodig om te versieren of niet? Een belangrijk deel van je keuze is dus vooral ook hoeveel “ruimte” geeft mijn planner mij.

Ik schrijf veel in de mijne: ze zijn zowel een planner van mijn tijd en activiteiten, maar ook een ruimte waar ik mijn gedachten, mijn aantekeningen en mijn doelen neerzet. Ik koos in het verleden dus voor een A4 planner maar als je hem net als ik overal mee naartoe wilt nemen dan is een kleiner formaat makkelijker. Maar dan is daar weer dat aspect ruimte. In een kleinere planner is dat dus vaak weer minder.

Er zijn mensen die meerdere planners hebben maar dat werkt voor mij dan ook weer niet. Want wat heb ik dan waar in geschreven? Of te wel; dan raak ik helemaal de draad kwijt in al mijn notities, afspraken en doelen.

Eind vorige jaar kwam ik ineens de Passionplanner Daily tegen!
De Passionplanner Daily is een gebonden agenda en is bruikbaar voor een kwartaal. De agenda is op A5 formaat en heeft een dubbele pagina per dag. Super fijn!! Een kleinere agenda en veel ruimte in 1.

De Passionplanner Daily kan ik nu mijn all-time-favorite noemen! Een handzame en mooie planner. Een planner met ruimte en….een planner die je helpt je doelen te bepalen, uit te werken in stappen en zo een planning te maken om je doelen te behalen. Een planner die ik nu al een hele tijd gebruik en er nog steeds tevreden over ben.

De Passionplanner is een agenda met een verhaal. Het bedrijf is opgericht door een jonge Amerikaanse die zelf ook nooit de ideale planner kon vinden die haar ook nog eens hielp om haar doelen te behalen. Zo is ze dus gestart met Passionplanner. Inmiddels is het bedrijf wereld wijd bekend en delen vele de inhoud van hun planner online. Check maar eens op de hashtag #PashFam.

Ik plan er voor nu dus lekker op los in deze heerlijke planner waar ik ook nog eens een sheet super leuke stickers bij heb gekregen. In mijn planner schrijf ik mijn doelen op. Ik noteer alle te maken stappen om daar te komen en ik ge er voor! De Passionplanner helpt je daar ook bij met een stap voor stap instructie. Ondertussen heb ik meer dan voldoende ruimte om alles wat er op een dag moet gebeuren ook te noteren, kan ik al mijn notities en gedachten kronkels kwijt in deze planner en kan ik er zelfs in tekenen, plakken en meer.

Ik heb ruimte om er mijn blogposts in te plannen, mijn Facebook en Instagram posts te plannen (al gebruik ik daar nu vaker Trello.com voor, maar daarover een andere keer meer) en houd ik er al mijn klanten en prospects in bij.

Het enige nadeel is deze agenda is de prijs. Het is namelijk zo dat deze agenda alleen verkrijgbaar is via de website van Passionplanner zelf en die zit dus gevestigd in Amerika. Daar komen de agenda’s dus ook vandaan, inclusief de daarbij horende port-kosten.

Passionplanner bied een mooie oplossing, de gratis digitale download! Zo kan je dus eerst eens uitproberen of het voor jou werkt voordat je de planners besteld. Hoe mooi is dat?!

Download van de gratis PDF kun je HIER

Ben jij net zo overtuigd van deze super fijne planner als ik? Dan heb ik nog wat moois! 10% korting, speciaal voor jou. Fijne he?!
Door de volgende link te gebruiken bestel jij je planner dus met 10% korting.


10% korting vind je HIER.

Graag gedaan 😉
Deel je wel een keer een foto als je hem hebt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

stuur ons een WhatsApp