Een jaar verder

Op de kop af een jaar geleden zijn we hier gaan wonen. De Industrieweg in Sevenum. Een droom werkelijkheid. Een mooi huis, weilanden en de paarden aan huis.

Wat is er al veel gebeurd in dit jaar zeg! Is alles op orde nu?! Nu zeker, juist helemaal nog niet. Ongeduldige ik kon het niet snel genoeg gaan maar dat liep allemaal even anders….

Vorige winter waren we vooral bezig met onze draai te vinden en de routine eigen te maken in de zorg van de paarden. In januari startte Helene al met het geven van de eerste rijlessen aan huis. Iets waarvan we toen nog geen idee hadden hoe dat verder vorm zou krijgen en zou groeien. De winter was hier en daar best streng. Vorst, dagen met sneeuw en Helene die nog aan het revalideren was van haar knie operatie.

De sloop in het bijgebouw werd ingezet en wat een puin kwam daar uit zeg! De vuilwagen is hier wel 2 keer geweest om bergen zooi van de vorige bewoners nog af te voeren. Maar het ruimde op! De praktijk kreeg langzaam vorm in het bijgebouw en de rijlessen trokken aan.
We kregen gasten op stal en tegen de zomer had zich een mooie kudde paarden gevormd met nog twee pony’s die we ondertussen hadden bijgekocht.

Afgelopen zomer hebben de paarden heerlijk 24/7 buiten gestaan. De weiden zijn opnieuw voorzien van stroomdraad en sluitingen, veiligheid voorop tenslotte. Helaas gebeurde het dat Helene haar knie brak en dus weken was uitgeschakeld. Veel werk wat gepland was te doen ik de zomervakantie ging nu niet lukken. Dat frustreerde, enorm zelfs, maar we konden niet anders dan ons er bij neer te leggen. We hebben het beste gemaakt van de vakantie en de tijd er na. Inmiddels is Helene gelukkig weer helemaal op de been.

Werkzaamheden als de voorkant (voortuin voldoet hier niet) onkruidvrij maken en aanpassen staat nu nog op de to do lijst. Ondertussen word er nu wel hard gewerkt om de grote omheinde punt op ons terrein onkruid vrij te maken en te snoeien. Er staat hier nog een vervallen kippenhok en een oude kas die er uit gaan. Langzaam gaan we nu op zoek naar een nieuw kippenhok en ik kan niet wachten tot de kippentjes en ander klein vee zoals misschien een 3-tal schaapjes daar rond scharrelen.

De praktijk is op nog wat afwerking klaar. Er zit nu zelfs fijn een toilet in. Alleen is het nu nog wat fris, hihi. De CV ketel moet er nog in.

Staat er verder niks op die to do lijst? Tuurlijk wel! Heel veel zelfs. Maar hè, Keulen en Aken zijn ook niet op 1 dag gebouwd zeg ik dan maar.

Als we terug kijken op het afgelopen jaar kunnen we toch niet anders dan blij zijn en trots, trots op ons zelf. We doen het goed! De Inspiratie groeit gestaag. Rijlessen, de praktijk en we hebben zelfs de mooie Inspiratie markt georganiseerd afgelopen herfst in samenwerking met andere ondernemers.

Stap voor stap transformeert het hier in wat we voor ogen hebben en dat doen we samen!

Natuurlijk willen we iedereen bedanken die het afgelopen jaar hier is geweest, als klant, op visite of te helpen of gewoon voor de gezelligheid!

Op naar een super 2020. Onze plannen liegen er niet om, we gaan er voor!

Liefs,
Helene en Natasja

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

stuur ons een WhatsApp