Hélène

Helene

Graag neem ik jullie mee in een van de onderdelen die “de Inspiratie” gaat omvatten.
Ik vind het allemaal zo spannend en af en toe nog niet helemaal te bevatten, maar hier gaan we dan.🤞🏻

Binnen de inspiratie gaan we een dagopvang/besteding starten. Een droom van mij die werkelijkheid gaat worden! 🙌🏻💕

Ik ben in de jaren 80 de opleiding MDGO-AW gaan doen omdat ik heel graag wilde werken met jongeren. Helaas was er toen weinig of geen passend werk in te vinden en ben toen maar aansluitend de opleiding ziekenverzorgende gaan doen. Na deze opleiding ben ik in de zorg gaan werken en heb dat altijd met veel plezier gedaan.

Al die jaren bleef het toch knagen om met jongeren te kunnen werken en het liefste in een omgeving met veel dieren om me heen.
Ik ben een echte dieren liefhebber, kan niet zonder dieren om me heen.

Vroeger toen ik nog bij mijn ouders woonde stond ieder jaar een hond op mijn verlanglijstje. Helaas kwam die er nooit. Ik zeurde ook altijd dat ik wilde paardrijden maar ook dat gebeurde niet, het was te gevaarlijk en duur.

Op het moment dat ik uit huis ging kwam er dus gelijk een hond, later nog een en weer later nog een. Paardrijden ging ik ook en zelfs een eigen paard kwam er. Met hem hebben jullie inmiddels al kennis gemaakt, dat is William. 🐴

Nu weer een aantal jaren later doet de mogelijkheid zich voor een mooi huis te kopen. Een met stallen en flink stuk grond erbij. Twee hectare ruimte en plaats voor ons en de dieren. Tijd om nu een volgende droom te laten uitkomen. Aan huis een mooie plek creëen voor jongeren. Hier kunnen kinderen lekker tot rust komen en genieten tussen alle dieren die we straks hebben. We gaan de mogelijkheid creeëren om kids een veilige omgeving te bieden waar ze zichzelf mogen zijn en om de thuissituatie wat rust te bieden.🌺

Zelf ben ik moeder van twee prachtige kinderen die nu volwassen zijn. De jongste van de twee heeft ADHD en vroeg hierdoor meer aandacht dan de oudste. Ik heb zelf dus aan de lijve ondervonden hoe moeilijk het kan zijn je aandacht goed te verdelen. Dit maakt de wens om te starten met een opvang/dagbestedingen voor kinderen alleen nog maar groter. 👊🏻

Samen met de kinderen de paarden en pony’s poetsen en verzorgen. De stallen uitmesten, eieren rapen en knuffelen met de geitjes. In de zomers het verse fruit in onze gaard plukken en samen heerlijk verse jam maken voor mee naar huis. 🍒🍓

Ieder kind op zijn eigen passende manier bezig laten zijn tussen onze dieren en vooral ook genieten van de rust.

Op dit moment zijn we bezig met onder andere de gemeente Horst aan de Maas om duidelijk te krijgen wat er allemaal nodig is zodat wij komend jaar van start kunnen gaan. Ik heb er veel zin in en kijk er erg naar uit om de kinderen te mogen ontvangen bij ons nieuwe stulpje! 🙌🏻💕

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

stuur ons een WhatsApp